Results tagged “Suckage” from Kazza the Blank One

So never managed to blog last weekend.

So two Mondays ago there was Good Place, photo labelling, downloading and processing photos, and suddenly it's 21:45.  #grunties

Tuesday.  Twelve years on the job.  Phone is a year old.  Boycotted the Melbourne Cup lunch and went had our own with Dave5 and Connor.

Melbourne Cup Lunch

Melbourne Cup sweeps

Melbourne Cup race

At some point I saw an ad for the Amazing Race, so went home and watched the first three episodes.  10 Play has really lifted their game, and the ad experience is 100 times better than it used to be.  Different ads during each break, and much fewer repeats in the same hour.

Later that evening the ISS flew over.

Just the moon and the ISS

Nothing much of note for the rest of the week, just a trip to Melbourne ;)

Monday just catching up on All The Things - both at home and at work.  More fighting with Apple to get the timelapse video off my phone.  I still haven't been able to get it to play.  Microsoft will happily charge $1.45 for a codec download.  hrmmmm.

Tuesday filled the green bin and watched another Amazing Race.  Continued battling with Apple.  Literally spent the entire Amazing Race episode trying, and then *still* not getting the file.  No more photo labelling either.

Wednesday I tried Google Drive to get the file off my phone.  Was able to get it, but still has the same codec error.  I did catch up up photo labelling, but nothing else.  Noted after @kapgar was talking about pillows that my pillow is probably forty to fifty years old, depending on when Mum got it.

Thursday evening did food shopping.  Aquila suggested VLC to play the timelapse file.  It was a jerky disaster.  Had a bit of a talk to Kit, who is super stressed about All The Things, with the wedding only three weeks away.

We got these for the Christmas Punch when we went shopping.  They look suspiciously the same, and the only difference in the ingredients is that one contains pectin (!?)

Punch

Punch ingredients

Friday had been hurty overnight so very tired Friday.  Picked up the sweetie and watched Tomorrow Never Dies.

Saturday I made a delicious cheesy beef casserole for breakfasts based on this recipe but with no pasta and only half the tomato puree.

Cheesy beef casserole

Then got stuck into All. The. Things.  Had a super busy day getting the house cleaned and ready for the little brother to move in.  

Installed this new towel rail

Towel rail

Stu chopped back the periwinkle

Stu periwinkle

I cleaned out a drawer and shelf in the bathroom, and hangy cupboard and a shelf in the spare bedroom, and cleaned off the computer desk in the spare room.  It was storage for a *lot* of stuff!

Computer desk storage

Collapsed late in the afternoon with more Amazing Race.

Then we picked up Neil and went to Cisco's for @CLBradley's 60th.  Was a nice night, but we both ate wayyy too much (we shoulda just done our own thing, not the banquet.. oh well..)

Ciscos nachos

Ciscos spicy meatballs

Ciscos enchiladas

Ciscos burritos

Blowing out the candles

Birthday boy

Today I went mountain climbing, then we ran some errands in the morning.

I spent the entire afternoon processing and geotagging photos from the past week.  Yeeeeshh.  

So I pretty much always get depressed on Sunday nights.  But throw into the mix the fact that APPLE SUX and everything just becomes too hard.  Apple is STILL so buggy I can't download timelapse movie files off my phone with Windows Explorer.  I first noticed this when I first started taking timelapse movies using the inbuilt iOS feature.  If you try to copy the video file it says "a device attached the system is not functioning" and you have to reboot the phone just have another go at getting the *rest* of the files off.

This happened at least last year and I ranted long and hard about it, and the fact that the only way I could get the files off my phone at all was with iCloud.  But do you think I can find that rant?  Or even the movies I took?

No.

Because I suck.  And Apple sux.

No blog for you.

Edit: found the movies.  They were taken at the end of 2017 on my old iPhone. So this bug has persisted on two different phones with multiple versions of iOS.  Does this company actually care at all about people like me?  Guess not.

Edit again:  Actually I don't think I could use iCloud.  I just tried again and now I remember I had problems with that too - I get "Can't play - This item was encoded in a format that's not supported.  0xc00d5212".  Maybe I sent it via email.. which was ok for smaller files but was problematic for bigger files.  I wish I could find that rant and my solution :(

Edit again:  Ok so yeah emailing the file worked (for this file because it was small enough).  I think for larger ones I had to use this "fix" (not a fix at all because from memory it left the JPGs in some weird format, so I basically had to set this setting, get the files, then turn the setting back again).

I hate Apple So. Much.

I've just wasted a good chunk of my evening wasting time because of Apple's CRAP.  I should have just gotten an Android.

Snow. And Suckage.

| | Comments (2)

When I went out to the kitchen yesterday morning this is what I saw:

Googong snow

Snow!  I didn't think it was cold enough for snow, but there was a big dumping on the hills above Googong.

The morning was spent cleaning, tidying, organising.

Then went on several missions:

  • dump three boxes of books at Lifeline: success
  • dump a bag of junk at the Green Shed: success
  • exchange or get a refund on the DODGY Aqua One LED lights: fail*
  • get 10c refund on some drinks bottles: success, maybe**
  • food shopping: success***

* Remember I had to replace a dodgy Aqua One LED back in January?  Well that light we bought last October died a month or so ago.  And then another light we bought in March died a couple of weeks ago.  So that's ALL THREE DODGY lights from Aqua One have failed - one after just four months!!  In January Jem Aquatics replaced the light on the spot without any drama.  But this time they weren't playing ball.  They took the two lights and the receipts and said they'd talk to the Aqua One rep and get back to me.  Well they haven't yet.  Not only that, but that light that was replaced in January?  IT WAS DEAD THIS MORNING!!  THAT'S ALL FOUR DODGY AQUA ONE LIGHTS HAVE FAILED!!!!!  I am completely pissed.  If I pay twice as much for a light, I want it to last twice as long, not HALF as long!!  I really want to get my money back on them and go back to flouros.  And NOT Aqua One.  They completely suck.  Dodgy cheap made in China crap.  I've always hated Aqua One.  The whole episode left me feeling a bit stabby.

** So the ACT has started doing 10c refunds on bottles.  There's a collection point at Vinnies in Belco, so we took a box of bottles there.  I was expecting a machine that would scan the barcodes of the bottles and provide cash on the spot.  You know, like EVERYWHERE ELSE.  But no, there's a computer screen and a human.  You have to REGISTER to return your f@%$ing bottles!!  How f$@*ed is that??  They want name, address, phone number and even a freakin security question such as mother's maiden name.  Are you freaking kidding me???  All for a dollar or two at a time's worth of bottles.  And I didn't even get any money back - they just bag everything up and tell you "you'll get your money some time".  Yeah right.  As we were leaving they were packing up, so you can't even go at a convenient time.  Return-IT you SUCK!  I really should have just told them to screw themselves and just dump everything in our recycling bin.

*** I was pretty upset from the lack of outcome with Jem Aquatics and terrible experience from Return-It, so food shopping wasn't much fun.  We got a turkey roast and other stuff.  Got home and was on my feet for the next couple of hours preparing dinner and making a caramel slice.  Collapsed in front of an Anthony Bourdain and Frozen.

The last of my angels died a week or so ago.  But I'm a slacker and hadn't pulled it out of the tank.

Then yesterday the sweetie decided to move the last duboisi and the sucking catfish into the angel tank.

Which hadn't been cleaned.

His fish were dead by today.

I might have had a moment.

We totally don't deserve to keep animals.  Part of me wants to get rid of every fricken tank we have.

Also.  Gravity sucks.

Also.  I broke both my middle fingernails today reaching into things.

I suck.

But the most recent one: people that buy stuff on ebay that don't bother to contact you after a week, even after repeated emails to them.  Or people that buy stuff on ebay, keep saying they'll be there "tomorrow" and then never turn up.

Hate.

In other news.

I've been having more Christmas parties - a big work one that went late and was a lot of fun.

Then instead of a nice relaxing weekend, I had to deal with aforementioned sucky people, as well as lots of other people trying to coordinate pickups remotely at mum's.  And this was down at the coast, without a computer, and I didn't have my ebay password and it was all a super huge stress.  Really really didn't want to have to go away that weekend, but it was S&K's combined 40th and we've been terrible relatives this year so thought we'd better go.  So had to go via the club, then headed down.  Stayed at Dave's house (thanks Dave!) but just did some jigsaw while Stu collapsed, then we watched some Veronica Mars and had pizza for dinner.  Didn't even bother with the spa.  Next morning was the party, although it didn't really get going til we had to leave.  Left there and headed straight to Sydney (we had to take two cars down the coast).  Sigh.  

Shelly Beach, Moruya

Shells

Potty surf skiing

Potty surf skiing

Fairy wren

Fairy wren

Fairy wren

Extended family

Got to Sydney and didn't even get to dump my stuff - had to go straight to the new place to meet the uncles etc, then we went out for dinner which was quite nice.

Home, dealing with annoying ebay people, collapse.  Didn't get to sleep til like 1am though :(

And then there was chaos in the city today which made things .. interesting ..

So we were leaving Jamison this morning after doing our shopping and pulling up to the exit onto Bowman Street.  There was a car in front of us so we slowed down, but then from our right this car was coming right for us.  I freaked out because I thought it was going to hit us.  Then the driver of that car blasted his horn at us and was going WTF?  And we're going WTF??? YOU BUTTPLUG!!!!

So this was us as the red line.  And the buttplug coming at us from the right as the blue line.  We quite clearly had the right of way, and he was quite clearly in the wrong.  

People are buttplugs

I totally hate people.

Scary

| | Comments (2)
So I get home and the power is off.  Dead.  The main switch to the house is off.  So turn it back on.

Checking everything out, I hear a banging.  Most unusual.  Eventually found it.  The side gate.

Break in
Break in
So some buttplug has come along and totally ripped off the latch to the side gate, padlock and all.  I couldn't find it anywhere around the yard (unless they hid it well).  

My working theory is they broke in to go around the back, saw the alarm in the garage, turned off the power, found the alarm was still on (it has backup batteries) and decided not to bother.  Because there was no evidence of any forced entry anywhere.

Makes me a bit scared to leave the house :(

  • Perl at my hosting provider, which has broken my captchas, which has broken commenting on my blog
  • FTPing in Windows 7
  • Printing in Windows 7

Friday stuff

| | Comments (0)
  • sliced my fingers open cooking dinner
  • went on strike
  • watched Innerspace, was fun
  • captchas on my blog still broken. 
  • ftp doesn't work very well in windows 7.  CuteFTP, windows ftp, both have all sorts of connection problems, either in passive mode or not

Crapfest day

| | Comments (2)

Had a crap crap crap day today. 

A simple oversight (basically from me not RTFM) caused hours of stress while I tried to figure out why something wasn't working :(  Complete waste of time, and it was all my fault :(

The computer shop didn't have a screwdriver capable of opening the faulty Seagate disk (enclosure).  This is a disk that was dying with bad sectors so we took it back to Officeworks where we bought it, but they said it was fine and gave it back to us.  It was *not* fine, and subsequent attempts to format it resulted in all sorts of horrible noises coming out of it.  But because Officeworks is a pain in the rear end to get to, and we'd left it so long, and we hate that sort of thing, we never ended up getting it replaced.  So just want to rip the thing out of its enclosure and replace it with something else.  If we can get the screws out.  Have left it with them, they are going to see what they can do.

Spent the evening fighting with hard drives and computers.  Discovered I could have actually mounted the external hard drive with a writable ntfs mount.  If I'd done that it would have been much easier to get the files off it now.

Basically a grumpy crappy day :(

Turned on my monitor this morning and found the puta had dropped off the network.  Had to hard boot it again.  This is unacceptable and unusable.  Will do a bit of investigating, make sure there's no driver updates etc, but if it keeps up I'll be going back to Vista ( **shudder** )..
So tonight I thought I'd have another go at installing Windows 7 but as a new install instead of an upgrade (which wouldn't work because you need to be in windows in order to run the upgrade).

But after some time of it extracting files, it gave this lovely friendly error:

Windows cannot access the installation sources. Verify that the installation sources are accessible, and restart the installation.
*yay*

Googling tended to indicate that probably the hard drive was fubar.  Fine.  Well lets see if I can boot off a live CD and mount my drive and see what can be salvaged.

The two knoppix cds I have refused to boot (the old Neither of my Knoppix cds boot. Can't find KNOPPIX filesystem, sorry. error) so tried a Suse cd Simon burnt me last year.  This thing *just worked* first go, even on the network. 

So figured out how to mount the internal drive  (
mount -t ntfs /dev/sda3 /mnt ) and then attached a memory stick.   Was able to retrieve the file I most wanted to.  But had all sorts of problems with the drive staying online (and getting lots of I/O errors in the syslog).  Stu brought home a large hard drive for me to copy files to, but Suse kept wanting to make the NTFS drive read only.  Tried a few things, but in the end just formatted the disk as linux.  Will be able to copy off from a live CD if need be.

So I'm currently copying off what I can from stuff I know I've modified in the past few weeks.

The plan is to buy a new drive as soon as possible, install Windows 7 on it (Windows will be on a separate partition this time!!), then restore/retrieve my data from backups.  The medium term plan is to get a file server so can actually do daily backups, instead of backups every couple of weeks when I bring home hard drives to backup to.

I kinda like this Suse thingie too.  May even setup a virtual machine with it on at some point.

So today I thought I'd install windows updates.  I started the process, but left it as we decided to go shopping.  When we got home the computer apparently had restarted with some error. (There might also have been an error about disk space, but the computer had six gig free).  I didn't think too much about this, and ran windows update again.  It did stuff like install IE 8 so it was definitely doing something.  It got to the end and wanted to restart, however it said there was a failed patch and gave an error code, which to be honest I didn't pay too much attention to, I just thought I'd try again after a restart.  Now to complicate matters, I'd also attached a new USB hub, but I can't remember at what point I attached it - whether it was before or after I went shopping - but probably after.

So restarted. 

The Dell splash screen came up, but then got no further.  Tried hard booting it, same thing.  No response on keyboard.  So attached the keyboard to a real usb socket and disconnected the hub.  This time it got further, but restarted, and came up with a screen saying windows failed to load.  I could try again or run the setup repair.  Trying again didn't work so tried the setup repair.  It tried to repair errors, but still wouldn't boot.  Tried repairing again (actually a couple of times).  It decided to do chkdsks.  That didn't seem to go well.  Tried using the vista repair options.  Got a dos prompt and tried a manual chkdsk.  It finally complained about not having enough space to fix errors in hiberfil.sys.  Cleared some space and tried again.  This time it completed, but the setup repair still wouldn't work.  Only messages include things like "bad patch".  Tried restoring to a system restore point of the 23rd.  Still no luck.

At this point there seemed to be no other option than to reinstall windows.  I unpacked my system cds a while back, but really have no idea where I put all the cds.  Plus I'm always paranoid those things are just going to wipe your whole hard drive and restore a stock standard image.  So I thought this would be a good opportunity to try out Windows 7.  So Stu downloaded it and I just tried installing it.

Except it seems you have to be inside a working verison of windows vista to actually run the upgrade in place.

*sigh*

So looks like will have to do a custom install and start again.  Except I don't have the disk space to spare.  Not without deleting a bunch of stuff. 

Really need to get that file server up and running.....

Epic fail!

Kazza's "Boring Life Of a Geek" aka BLOG

IT geek, originally from Sydney, moved to Canberra in 2007. Married to "the sweetie", aka Stu. Prolific photographer, Lego junkie and tropical fish keeper.

Kazza the Blank One home