Trivia Question

| | Comments (8)

If you were to receive all the gifts in the song "The Twelve Days of Christmas", how many gifts would you receive?

 

Answer tomorrow :)

8 Comments

Missy said:

Too many!!!!! ;-)

December 24, 2009 11:53 AM

   

Missy said:

Well, I wouldn't mind all those five gold rings...but eight lords a leapin' (several times over) would get tiring! :-D

December 24, 2009 11:56 AM

   

Missy said:

Oops, it's 10, not 8, leaping lords. Sorry, I'll stop commenting now!

December 24, 2009 11:57 AM

   

David Johnson said:

1 = 1
1+2 = 3
1+2+3 = 6
1+2+3+4 = 10
1+2+3+4+5 = 15
1+2+3+4+5+6 = 21
1+2+3+4+5+6+7 = 28
1+2+3+4+5+6+7+8 = 36
1+2+3+4+5+6+7+8+9 = 45
1+2+3+4+5+6+7+8+9+10 = 55
1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11 = 66
1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12 = 78

1+3+6+10+15+21+28+36+45+55+66+78 = 364.

Just short of one present for every day of the year.

I'm sure calculus would cover this problem, but I never did it.

December 24, 2009 10:46 PM

   

Kazza the Blank One said:

Correct!!! :)

The answer is indeed 364 :)

I put that on a Trivia quiz I did for a work Christmas party. Most tables got it, but it was soo much fun watching them nut it out! (I had it as a multiple choice - 12/78/144/364)

December 25, 2009 12:07 AM

   

Missy said:

...but did the 8 maids a milkin' come with their own cows? If yes, that changes the numbers...right?

December 25, 2009 3:43 AM

   

Kazza the Blank One said:

What about the pear trees? Are they separate..? ;)

December 25, 2009 9:35 PM

   

Missy said:

True, true! So the count above is most likely inaccurate...I'm a thinkin'!

December 26, 2009 3:05 AM

   

Leave a comment

Kazza's "Boring Life Of a Geek" aka BLOG

IT geek, originally from Sydney, moved to Canberra in 2007. Married to "the sweetie", aka Stu. Prolific photographer, Lego junkie and tropical fish keeper.

Kazza the Blank One home